۲۹ دی ۱۳۹۱
سوال: چگونه می توان سیلیس را بصورت محلول در آورد؟
کسی که مناسب ترین پاسخ را برای ما ارسال نمایند. بعنوان جایزه، نرم افزار “شیمی زنده میشود” دریافت مینماید.
فوق لیسانس شیمی تجزیه- استان یزد
طرح موضوع در تالار گفتمان دبیرخانه شیمی
:: وب سایت شیمی یزد ::
اداره کل آموزش و پرورش استان یزد
گروه آموزشی شیمی استان یزد – انجمن علمی آموزشی معلمان شیمی استان یزد
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ میباشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
CopyRight©1996-2014 Chemyazd | Powered by: Wordpress | Managed by: Ali.Habibirad
۵۳ یادداشت برای " یک سوال، یک مسابقه، یک جایزه!! (انحلال سیلیس) "
سلام
یکی از راه های حل کردن سیلیس این است که آن را در یک محلول بازی وارد کنیم که با تشکیل سیتیکات محلول خواهد شد. با تشکر
با سلام برای حل کردن ۱gr سیلیس در اب باید ۸۳۰۰mll اب مصرف کرد.
با سلام می توانیم سیلیس جامد وخالص را با Al2o3 جامد و خالص و اکنش دهیم
تا به سیلیس محلول تبدیل شود
برای حل کردن سیلیس میتونیم اونو توی HF حل کنیم
HF همون هیدروفلوئوریک اسید هستش
تحت تاثیر f2و محلول آبی Hfو هیدروکسیدهای قلیایی و کربنات های مذاب می توان sio2حل کرد
باید در محلول HF حل کرد!
باید در محلول هیدروفلوئوریک اسید حل کرد.
در محلول سود هم کمی قابل انحلال است
سلام تا چه تاریخی میتونیم جواب سوال ها را بفرستیم؟؟؟
ذوب قلیایی :
هرگاه مقدار معینی از پودر سنگی با مقدار زیادتری از مواد دیگر را در حرارت مشخصی ذوب کرد ه و پس از سرد شده توده مذاب ، آن را در اسید معدنی معمولی حل کنیم ، اصطلاحا” به چنین عملی ،ذوب قلیایی می گویند .
ذوب قلیایی همچون کلیدی برای ورود به تجزیه شیمیایی لازم است .
در تجزیه شیمیایی عملی سیلیکاتها ، مواد مختلفی وجود دارد که با پودر کانیهای سیلیکاتی مخلوط نموده و باهم ذوب می نمایند . این مواد عبارتند از:
۱- کربنات سدیم (سود خشک )
۲- کربنات پتاسیم خشک
۳- مخلوطی از سود وپتاس خشک
۴- براکس
۵- اسید بریک
درمیان اینها،روش کربنات سدیم از همه متداولتر است و بهتر است که ماهم این روش را بکار ببریم و روشهای دیگر در مواقع خاص کاربرد دارند .
ذوب قلیایی با روش سود یا کربنات سدیم :
بوته پلاتینی یکی از لوازم مهم و اولیه هر آزمایشگاه شیمیایی می باشد خصوصا”آزمایشگاههایی که به نحوی از انحاء، با مواد خام معدنی و یا با اجسام سیلیکاتی سر و کار دارند .
بوته پلاتینی درسال ۱۷۷۹میلادی ،توسط فرانس کارل آشارد ساخته شد .
در این سال پایه اصلی شیمی سیلیکاتها و ژئوشیمی وشیمی ترکیبات زمین بنیان گذاری شد .
ظرفی که برای ذوب قلیایی با روش کربنات سدیم بکار می رود بایستی حتما”از جنس فلز پلاتین (بوته پلاتین) باشد زیرا با توجه به خاصیت پلاتین، سود و اسید کلریدریک برآن کاملا” بی اثراست .
دستور العمل بدین ترتیب است که ابتدا یک بوته پلاتینی با گنجایش M3 C 25 انتخاب نموده و سپس بوته را درکوره سرخ می کنیم . پس از بیرون آوردن از کوره ،آنرا توسط ترازو ، بطور دقیق وزن می کنیم و پودر سنگی نگهداری شده در ظرف که خشک نگهداشته شده است را جهت وزن کردن آماده می نمائیم .
مقدار پودری که برای ذوب قلیایی برداشته می شود نسبت به نوع سنگ متفاوت است .
سنگهایی که سیلیس زیادتری دارند با ید به مقدار زیادتری برداشته شوند تاسنگهایی که سیلیس کمتری دارند .
این نمونه توزین شده را در داخل بوته پلاتین که قبلا” سرخ شده و توزین گردیده است قرارمی دهند .
سپس تا وسط بوته (۴ تا ۶ گرم ) کربتات سدیم خشک و بسیار تمیز ریخته و با نمونه موجود در ظرف مخلوط می نمایند و بوسیله یک سیم پلاتینی ، آنها را خوب بهم می زنندو ذراتی را که به لبه های بوته پلاتیم چسبیده است توسط سیم ، با کربتات سدیم بوته،مخلوط می کنند.
در آخر،ذرات چسبیده به سیم را با یک قطعه کاغذ صافی تمیز پاک نموده و داخل بوته می ریزیم سر بوته را توسط درپوش بسته و با احتیاط و دقت لازم برروی شعله گرم می کنیم تا عمل ذوب انجام گیرد زیرا اگر عمل ذوب به سرعت صورت بگیرد خروج Co2 سریع و زیاد خواهد بود و باعث جوش آمدن مواد مذاب می گردد.
خصوصا” هرچقدر مقدار سیلیس در سنگ زیادتر باشد به همان اندازه هم مواد زودتر شروع به جوشیدن می کنند .
در این کار طوری باید عمل کرد که ذوب شدن از بالای بوته به طرف پائین بوته گسترش یابد .
بدین طریق که ابتدا شعله گاز را در قسمت بالای پلاتین نگاه داشته و با دقت به اطراف می چرخانیم تا نیمه بالایی به طور یکنواخت داغ شودو به سرخی روشن برسد .
شروع عمل ذوب را می توان ازجداره بوته پلاتین که بصورت سایه ای پدیدارمی گرددمشاهده نمود .
وقتی که مواد قسمت بالائی پلاتین ذوب شد، شعله را درقسمت پائین آن گرفته و دورتا دور می چرخانیم تا با احتیاط داغ شده و باعث ذوب شدن قسمت پائینی شود.
در سنگهای اسیدی خطر جوشیدن زیاد است زیرا سیلیکات آلکالن موجود تشکیل حباب و کف را می دهد که به جوشیدن کمک می کنند.
بالاخره درمرتبه سوم ،شعله را در بوته می گیریم . چون در اینجا خطر جوشیدن زیاد است لذا باید طوری عمل کرد که شعله در زیر، قطع و وصل شود واین کار رامی توان با دور و نزدیک کردن شعله انجام داد.
گاهی اوقات سرپوش بوته را توسط ابر مخصوص بصورت عمودی به طرف بالا برمی دارند تا ببینند که مواد موجود ذوب شده است یا خیر و اگر هنوز کف و حباب وجود دارد باید موقع برداشتن درپوش با احتیاط عمل کرد تااز مواد چیزی کم نشود و حباب یا قطرات موجود در روی سطح داخلی درپوش ،به طرف بیرون پاشیده نشود.
البته بهتر است هنگام برداشتن درپوش ،شعله را از زیر بوته دور می کنیم .
اگر پس از مدتی حرارت دادن ، مواد کاملا” ذوب نشد مجددا” بایستی مقداری کربنات سدیم در بوته بریزیم وبا احتیاط حرارت دهیم تا بطور کامل ذوب گردد.
ذوب قلیایی هنگامی صورت می گیرد که تمام ذرات موجود در بوته ذوب شده باشد وحبابهای گاز دیگر خارج نشود و مایع رقیقی برجای بماند .
با عرض پوزش کلمه سیلیکات در کامنت بنده درست تایپ نشده است بدینوسیله تصحیح میکنم با تشکر
سیلیس در حالت عادی در آب حل نمی شود و ایجاد یک کلویید می کند ولی در صورتی که محیط قلیایی باشد می توان به مقدار ناچیزی ان را در آب حل کرد. مشاهدات نشان داده وجود مقدار کمی آلومینیوم تا حد زیادی قابلیت حل شدن سیلیس را بهبود می بخشد.
با سلام .سیلیس در مقابل آب و اسیدها به استثنای هیدروفلوئوریک اسید بسیار مقاوم است . محصول واکنش آب و هگزافلوئورو سیلیسیک اسید است .در ضمن سیلیس تازه در قلیا نیز حل شده و سیلیکاتهای محلول به وجود می آورد .
سیلیس، خاصیت اسیدی ضعیفی دارد و به آهستگی می تواند با محلول غلیظ و جوشان سود واکنش دهد و به سدیم سیلیکات محلول تبدیل شود.
SiO2(S) + 2NaOH(aq) ⟶ Na2O . SiO2(aq) + H2O(l) 1
شیمی پیش دانشگاهی چاپ ۱۳۷۸ صفحه ی ۷۰
با سلام و عرض ادب:
ناخالصی های بوکسیت به طور عمده شامل هماتیت و سیلیس است. برای جداسازی سیلیس از بوکسیت با توجه به خاصیت اسیدی سیلیس، از محلول نسبتا غلیظ سدیم هیدروکسید استفاده می شود که سیلیس تبدیل به Na2Si(OH)6
می شود که البته این ماده در آب محلول می باشد.
SiO2 + NaOH >>>> Na2Si(OH)6
ایشان در مصاحبه ای غیر علنی با بنده قویا تاکید فرمودند که اینجانب با آب بطور مستقیم میانه ای نداشته و ندارم و پیغام و پسغامهای اسیدهای معمولی نیز بر من بی اثرند.اما یک بار در عنفوان جوانی چنان باHFدرگیر گشتم که تا چشم باز نمودم به SiF4تبدیل شده و فرار را بر قرار ترجیح داده و به هوا گریختم. http://www.nissanchem-usa.com/snowtex.phpf
در نمودار بالا نیز اعتراف میکنم که در محیطهای مایه دار قلیایی جو گیر شده و انحلال ژلهای کلوئیدی از خود در میکنم. مخصوصا تو ی اکواریو مها با اینکار م باعث خرابکاری شدم واز هموطنان عذر خواهی می کنم. همین طور توی بویلر ها…
۱- سیلیس می تواند بازها را خنثی کند و سیلیکات سدیم را تولید کند:
SiO2 + 2NaOH ——- Na2SiO3 + H2O
سیلیکات سدیم با اسید رسوب ژله ای اسید سیلیسیک می دهد
۲- در بین هیدر اسیدهای هالوژندار HF بر شیشه اثر کرده و آنرا در خود حل می کند به همین علت این اسید را در ظروفی که پوشش تفلونی دارد نگهداری می کنند چون ماده اصلی شیشه SiO2 می باشد پس اثر HF بر شیشه به صورت زیر می باشد
۴HF + SiO2 ——– SiF4 + 2 H2O
( ترکیبی از SiO2 , CaO , Na2O شیشه معمولی را تشکیل می دهند و شیشه پیرکس که ضریب انبساط حرارتی آن کم است ترکیبی از SiO2 , Al2O3 . B2O3 می باشد.)
- سیلیس می تواند بازها را خنثی کند و سیلیکات سدیم را تولید کند:
SiO2 + 2NaOH ——- Na2SiO3 + H2O
سیلیکات سدیم با اسید رسوب ژله ای اسید سیلیسیک می دهد
۲- در بین هیدر اسیدهای هالوژندار HF بر شیشه اثر کرده و آنرا در خود حل می کند به همین علت این اسید را در ظروفی که پوشش تفلونی دارد نگهداری می کنند چون ماده اصلی شیشه SiO2 می باشد پس اثر HF بر شیشه به صورت زیر می باشد
۴HF + SiO2 ——– SiF4 + 2 H2O
( ترکیبی از SiO2 , CaO , Na2O شیشه معمولی را تشکیل می دهند و شیشه پیرکس که ضریب انبساط حرارتی آن کم است ترکیبی از SiO2 , Al2O3 . B2O3 می باشد.)
HF تنها ماده ای که SiO2 را در خود حل می کندو معادله آن توسط همکاران ذکر شده است.
با سلام و عرض احترام..میخواستم این معادله رو واسم موازنه کنید:
NaOH + CL2 ———-> NaCl + NaCLO3 + H2O
“باسمه تعالی”
باسلام وصلوات برحضرت محمد(ص)وآل محمد(ص)وباآرزوی فرج آقاامام زمان(عج)؛
پژوهشگر ارجمند؛
احتراما”به استحضارمی رساند«اولین گردهمایی ملی دانش آموزی بارویکردنانوفناوری»بامشارکت دانش آموزان،پژوهشگران،مدیران ومعلمان این مرزوبوم برگزارمی نماید.تا انشاءالله این گردهمایی فرصتی برای خلاقیتها،نوآوری ها،ارتباط بهتروتجلیل دلسوزان وارتقاءدهندگان کشور آقاامام زمان(عج) باشد.
باافتخار ازجنابعالی دعوت به عمل می آید تادراولین گردهمایی ملی دانش آموزی بارویکرد نانوفناوری شرکت فرمایید.
انشاءالله حضورسبزشما،خشنودی آقا امام زمان(عج) ونائب برحقش امام خامنه ای(مدظله العالی)خواهدشدوقطعا”حضورشماسربازان امام زمان(عج)دلگرمی خاطرخادمین امام زمان(عج) است.
نشانی سایت:www.nano-shahidmahini.ir
“باتشکر”
آقای یوسف مقدسی عزیز
۶NaOH+3Cl2 ——— 5NaCl+NaClO3+3H2O
در کل می توانم درباره ای این موضوع به طور خلاصه بگوییم :
سیلیس (SiO2) در مقابل Cl2 ، H2 و بیش تر فلزات در ۲۵ درجه ی ساتگی گراد یا حتی در دماهای بالا ، نسبتا غیر فعال است ولی به وسیله ی F2 ، محلول آبی HF ، هیدروکسید های قلیایی و کربناتهای مذاب تحت تاثیر قرار می گیرد.
با محلول آبی HF ، محلول های می دهد که یون های فلوئورو سیلیکات دارد .
ضمن عرض سلام و تبریک عید به شما دوستان به عرض می رسانم بهترین پاسخ ها را جنابان موسوی پور، فراهانی، علیرضا چاپ زاده، محمد بسطامی و خانم سیمین قادری درج نموده اند که به قید قرعه آقای فراهانی برنده شده و از ایشان خواستاریم تا آدرس دقیق پستی خود را برای ما ارسال نمایند.
با سلام خدمت همکار گرامی جناب آقای دهقان
ضمن تبریک عید بنده به اعلام نتایج معترض می باشم چرا که عزیزانی که به عنوان برنده از سوی حضرتعالی معرفی شده اند پاسخهایشان با پاسخهای بنده تفاوتی ندارد اگر چه بنده مقداری بسیط تر مطلب را نوشتم ولی متاسفانه به مطالب بنده که به نظرم خیلی کامل تر از بقیه می باشد توجهی ننموده اید گویا برای شما فقط نیم جمله ای جواب نوشتن مهمتر از باز کردن مطلب می باشد چون مطالب که بنده نوشتم خیلی دلیل مند تر می باشد اگرچه من هم می توانستم فقط به دو سه کلمه نوشتن اکتفا کنم ولی هدف سایت به نظرم باید شفاف سازی مطالب باشد نه صرفا ارایه پاسخهای کلیدی در پرده ای از ابهام
با تشکر
جناب آقای دهقان
با سلام و خسته نباشید
من خوبا خواندن جواب همکارگرامی آقای بسطامی هم مفهوم ذوب قلیا را متوجه شدم در ضمن ایشان روش آزمایشگاهی آن را نیز توضیح داده اند.شما جوای ایشان را با جواب خانم قادر مقایسه کنید!!!!! به نتیجه بنده می رسید.
به هر حال بین هیچکدام از همکاران گرامی در سرتاسر کشور هیچ تفاوتی نمی بینم و همه را با دید احترام نگاه می کنم . اما امیدوارم در نتایج تجدید نظر بفرمایید تا دیگر دوستان دل چرکین نشوند.
با تشکر خاک پای تمام همکاران شیمی – علی صالحی
با سلام، ضمن عرض تبریک عید میلاد پیامبر نور و رحمت(ص) و امام جعفر صادق(ع)، با احترام به نتیجه ی اعلام شده، به نظر در طرح سوال عنوان شده، این برداشت به ذهن می رسد، واکنشی را معرفی کنیم که از سیلیس خالص و تازه، ترکیبی به دست آید که در آب محلول است و همچنین بیان سایر ویژگی های سیلیس مطرح نیست. همانطور که جواب های ارسالی را مشاهده می کنیم، جواب اکثر همکاران به نوعی به هم نزدیک است، برای دادن پاسخ کامل به این سوال، یا باید عملا جواب پیشنهادی را مورد آزمایش قرار داده باشیم و یا از منابع معتبر به پاسخ رسیده و نتیجه بگیریم. با توجه به برداشت حاصل شده از طرح سوال و جستجو در منابع معتبر، در خصوص روش های احتمالی به دست آوردن ترکیبی محلول از سیلیس، خدمت همکاران محترم به عرض می رسانم.
۱٫ از واکنش سدیم کربنات مذاب(هم چنین سایرکربنات های فلزهای قلیایی مذاب) با سیلیس خالص و تازه، به نسبت استوکیومتری ۲ به ۱، گاز کربن دی اکسید و نمک سدیم اورتو سیلیکات Na4SiO4 حاصل می شود که می توان آنرا نمک اورتو سیلیسیلیک اسید H4SiO4 دانست و این نمک که از سیلیس به دست آمده، کاملا در آب محلول است.
SiO2(s) + 2Na2CO3(l) ⟶ Na4SiO4(l) + CO2(g) –
۲٫ از واکنش سدیم هیدروکسید غلیظ(هم چنین سایرهیدروکسیدهای فلزهای قلیایی) و در اثر گرما دادن با سیلیس خالص و تازه، به نسبت استوکیومتری ۲ به x، آب و نمک سدیم سیلیکات محلول حاصل می شود.
SiO2(s) + 2NaOH(aq) ⟶ Na2O . x SiO2(aq) + H2O(l) –
• برخی از سیلیکات های فلزهای قلیایی در صورتی که نسبت مولی سیلیسیم دی اکسید به اکسید فلز، بیش از ۲ به ۱ نباشد، در آب حل می شوند.
۳٫ از واکنش سدیم اکسید مذاب(هم چنین سایر اکسید های فلزهای قلیایی مذاب) با سیلیس خالص و تازه، نمک سدیم سیلیکات حاصل می شود.
SiO2(s) + Na2O(l) ⟶ Na2 SiO3(s) –
• برخی از سیلیکات های فلزهای قلیایی در صورتی که نسبت مولی سیلیسیم دی اکسید به اکسید فلز، بیش از ۲ به ۱ نباشد، در آب حل می شوند. (شیمی عمومی مورتیمر- ترجمه ی دکتر عابدینی انتشارات نشر دانشگاهی چاپ۸۸ صفحه ی ۶۸۱ )
• سدیم سیلیکات در آب حل می شود که از آن به عنوان« آب شیشه» نام می برند. به برخی از شوینده ها معمولا آب شیشه اضافه می کنند تا به قسمت های آلومینمی ماشین لباسشویی به علت خاصیت بازی شوینده، کمتر آسیب برسد و جریان ذرات شوینده راحت تر انجام شود. هم چنین از آنجا که آب شیشه در برابر احتراق مقاوم است، آن را برای ضد آتش کردن مواد نیز به کار می برند. (شیمی توصیفی عنصرها- دکتر عابدینی صفحه ی ۴۸)
۴٫ روش دیگر که مشابه روشی است که در استخراج فلز آلومینیم از بوکسیت نیز استفاده می شود. مخلوطی از سیلیس(با خاصیت اسیدی ضعیف) و آلومینیم اکسید(با خاصیت آمفوتر) در سدیم هیدروکسید غلیظ ۳۰درصد افزوده شده و تا دمای ۱۹۰℃ حرارت داده می شود که در نتیجه ی آن سیلیس و آلومینیم اکسید در محلول غلیظ سدیم هیدروکسید حل می شوند و سدیم هگزا هیدروکسو سیلیکات محلول Na2Si(OH)6 و سدیم تتراهیدروکسو آلومینات NaAl(OH)4 محلول، حاصل می شود.
• نکته ی دیگری که قابل توجه است این که، با وجودی که بیان می شود، در بین اسیدها، فقط محلول HF می تواند بر سیلیس اثر کرده و آن را حل کند، ولی در واکنش بین سیلیس و HF ، هیچ ترکیب محلولی از سیلیس به دست نمی آید، بلکه سیلیسیم تترا فلوئورید به صورت گازی غیر محلول در این واکنش آزاد می شود.
SiO2(s) + 4HF(aq) ⟶ SiF4(g) + H2O(l) –
منابع:
– کتاب درسی شیمی پیش دانشگاهی چاپ ۷۸
– شیمی عمومی مورتیمر- دکتر عابدینی- چاپ ۸۸
– شیمی توصیفی عنصرها- دکتر عابدینی
– شیمی پیش دانشگاهی – دکتر ملاردی – چاپ ۱۳۷۷
با سلام و تشکر از آقا دهقان و دوستان عزیزی که در مسابقه شرکت کردند.
نظر شخصی بنده: اگر چند نفر به سؤال پاسخ صحیح دادهاند، بهتر است اولین نفری که به سؤال پاسخ داده، بهعنوان برنده انتخاب شود. به هر حال چون پاسخها در سایت برای همه قابل مشاهده بوده است، پاسخ اول میتوانسته راهنمای نفرات بعدی باشد. (فقط نظر شخصی بنده بود)
خوب توش یه قاشق آب میرزیم
البته راه حل دوم
اگه با یه قاشق حل نشد
۲ قاشق بریزید البته قاشق غذاخوری ها
با افزودن مقداری اسید به مخلوط آب و sio2 فرایند هیدرولیز آن با آب اغاز میشود وطی آن مقدار کمی H4SiO4 تولید میگردد این اسید یک اسید ضعیف بوده و در pH کمتر از ۹ تجزیه نمیشود.(اسید سیلیسیک)
با سلام به اطلاع می رسانم که پاسخ هیچ کدام از عزیزان کامل نیست و اشکال از واضح نبودن خود سوال بنده بود. در اصل سوال این گونه باید مطرج می شد که: چگونه می توان سیلیس را در آب حل نمود بطوری که PH آب تغییر چندانی نکند.
از همکار خوبم جناب صالحی و دیگر دوستان که در پاسخ هایشان تامل کمتری شده پوزش می طلبم.
عجب!!!
جالبه،
لطف کنید سوالو کامل بگید . مگر نه منم جوابم درست بود. پرسیدین حل کردن سیلیس زود تر از همه گفتم HF .
منم با نظر آقای حبیبی زاده موافقم.
به قول خودتون مسابقه ست.
البته شاید این شیوه نوین مسابقه باشه که جوابای شرکت کننده ها برای دیگری قابل مشاهده ست
منظورم آقای حبیبی راد بود. از ایشون معذرت میخوام که اشتباه کردم.
به سختی .
با سلام .ارادت قلبی من رو بپذیرید .بی نهایت سپاسگزارم .این صفحه یک صفحه دوست داشتنی است که من حتی به شاگردانم هم معرفی می کنم . از این که در میان آن همه پاسخ برحسب تصادف ،پاسخ من را انتخاب کردید متشکرم .
آدرس : تهران – خ فرجام – خ سراج – بعد از تقاطع دلاوران – ک شهید محمد باقری – ک شهید آیات فقیه عبدالهی – پ ۱۹ واحد ۹ – ک پستی ۱۶۸۶۶۷۹۴۱۱
باید آن را در HF (هیدروفلوئوریک اسید) حل کنیم.
برای اینکه سیلیس را به صورت محلول در آوریم میتوانیم از HF استفاده کنیم یا در دمای خیلی زیا به صورت مذاب در آوریم.
سیلیس به مقدار قابل توجهی در پتاس که یک باز قوی است حل می گردد.
اگرانحلال آن درآب گرماده است ازدمای آب بکاهیم واگرگرماگیراست دمای آب رازیادکنیم.باتشکر
+ چگونه می توان سیلیس را بصورت محلول در آورد؟؟؟؟??
خب کلا نمیتوان سیلیس را ب صورت محلول در آورد!!
واردیک محلول بازی می کنیم
باگازنیتروژن مخلوطش کنیم
ننن
اگه HF بزنیم در حقیقت حلش نکردیم زدیم ناک اوتش کردیم چون تبدیل شده به گاز SIF4 و از محیط خارج شده .
۲- اگه با ذوب قلیایی مثلا NaOH , Na2CO3.و… حلش کنیم بعد دوباره باید با یک اسید دیگه حلش کنیم که اگه HCL بزنیم ژله ای میشه و بعد از مدتی رسوب میکنه . اگه HNO3 بزنیم حل نمیشه اگه H2SO4 بزنیم خوب چون محیط قلیایی شدیده … من توصیه میکنم این کارو نکنید … ولی بازم حل نمیشه . ولی … میدونید بهترین کار چیییییییییییه ؟
پودر شیشه(سیلیس) را بهمراه سود خشک داخل مخزنی با ورودی لوله بخار و خروجی بخار آب اضافی باشد
میریزیم طی ۲۴ ساعت بخار دهی میکنیم نسبت سود و شیشه محاسبه شود قبل از ورود به مخزن
اگه نمیخوای جایزه بدی چرامیپیچونی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برای حل کردن سیلیس می توان از HF اسنفاده کرد.
میشه سلیس رو داخل محلول هیدروزن فلورید حل کرد.
با سلام
همانطور که میدانیم در ترکیب اسید هیدرو فلوریک با sio2
sif4 تولید می شود که به صورت رسوب است
از اساتید خواهشمندم راهکاری ارائه دهند که این رسوب sif4 را در خود حل کند
۰۹۱۰۳۵۱۵۲۰۰ شماره واتساپ بنده است
۱-سیلیس بصورت شن در طبیعت وجود دارد
۲- برای یک گرم شن حدود ۵ گره کربنات سدیم لازم است
۳- دو ماده را مخلوط کرده و در کوره در کروزه فلزی در دمای ۱۱۰۰ فرار میدهیم
۴- بعد از یک ساعت از کوره برداشته و سرد می کنیم
۵- کمی اسید کلرید ریک غلیظ زده تا حل شود
۶- کربنات اضافی بخار شده و سیلسی حل مشود+
۷- میتوان بعد از کوره نمونه را از کروزه جدا کرد و در اتوکلاو یا ظرف فلزی حل کرد
درود
آیا پاسخ سوال شما
امروز هم مشابه گذشته است؟
نوشتن یادداشت