۱۵ تیر ۱۳۹۱
به روز رسانی ۱۵ تیر ۹۱: آمار سؤالات اضافه شد.
به روز رسانی ۱۴ تیر ۹۱: پاسخ تشریحی و فصل بندی سؤالات اضافه شد.
کنکور ۱۳۹۱ رشته ریاضی و تجربی برگزار شد. در نگاه اول میتوان گفت که در یکی دو سال اخیر تعداد اشتباهات در سؤالات شیمی کنکور بسیار کاهش یافته که بسی جای خوشحالی و تبریک به مسئولین برگزاری کنکور دارد. البته اشکالی که به برخی سؤالات وارد است، نیاز به انجام محاسبات سنگین است که بدون ماشین حساب بسیار مشکل و وقت گیر میباشد، مانند سؤالات: ۲۱۴ و ۲۱۵ ریاضی و ۲۴۹ و ۲۶۳ تجربی.
اما تعداد سؤالات شیمی در کنکورهای ریاضی و تجربی ۹۱ (به تفکیک فصلهای کتاب):
دوست عزیز و همکاری گرامی جناب آقای کامبیز فراهانی (دبیر شیمی تهران) زحمت کشیدند و با فاصله یکی دو ساعته پس از برگزاری هر آزمون پاسخنامه (کلید) اولیهای برای سؤالات شیمی کنکور ریاضی و تجربی آماده کردند.
هم چنین همکار عزیز جناب آقای محمد مشمولی (دبیر شیمی مراغه – آذربایجان شرقی) پاسخ تشریحی سؤالات را برای ما ارسال نمودند.
آقای آرش اسفرم (دبیر شیمی دهدشت – کهگیلویه و بویر احمد) نیز پاسخنامه کانون فرهنگی آموزش را برای درج در سایت به ما ایمیل نمودند.
با تشکر از همکاری این عزیزان در ادامه می توانید سؤالات را همراه با پاسخنامه دریافت نمائید:
دانلود سؤالات شیمی آزمون سراسری ۱۳۹۱ – رشته ریاضی – دفترچه کد A
لینک کمکی
Size: 179 KB | Format: pdf
دانلود سؤالات شیمی آزمون سراسری ۱۳۹۱ – رشته تجربی – دفترچه کد A
لینک کمکی
Size: 180 KB | Format: pdf
دانلود کلید سؤالات شیمی کنکور طبق پاسخنامه سازمان سنجش
Size: 94 KB | Format: pdf
دانلود پاسخنامه تشریحی سؤالات شیمی کنکور (تهیه کننده: محمد مشمولی)
Size: 225 KB | Format: pdf
دانلود پاسخنامه تشریحی سؤالات شیمی کنکور (تهیه کننده: کانون فرهنگی آموزش)
Size: 333 KB | Format: pdf
۵۱ یادداشت برای " سؤالات شیمی کنکور سراسری ۹۱ + کلید + پاسخ تشریحی "
دادا یه دنیا ممنون خدا خیرت بده از وقتی از جلسه اومدم فقط فکر شیمی بودم تا الان که سایت شما رو پیدا کردم درصدم رو در آوردم ۸۰ درصد بازم تشکر می کنم ازتون که بدون هیچ چشمداشتی کلید رو به این سرعت رو سایت گذاشتید خدا خیرتون بده
ممنون.سوالات امسال شیمی گروه ریاضی بسیار خوب و متفکرانه طرح شده بود.بخصوص سوال ۲۲۱ و ۲۲۷و ۲۳۱
سوال ۲۳۶ به نظر من گزینه ۴ غلطه.چون فسفر سان نام یک خاصیت است نه ماده.درستش میشه مواد فلوئورسنت و فسفر سنت طول موج ….یا مواد با خاصیت فلوئورسان و فسفر سان طول موج….
سوال ۲۳۸ جواب صحیح ۳ است به نظر من نه ۱
به نظر من:
سوال ۲۳۸ جوابش گزینه ۱ درسته
در همه ی گزینه بیشترین الکترونگاتیوی مربوط به اکسیژن است
پس یا گزینه ۳ یا گزینه ۱ درسته.
اما قسمت دوم سوال: از بالا به پایین واکنش پذیری نافلزهاکاهش می یابد.
پس گزینه ۱ درسته
سلام
با تشکر به خاطر به روز بودن وبه اشتراک گذاشتن مطالب مفیدتان
من هم فکر کنم سوال ۲۳۸ تجربی: گزینه ۳ درسته
جناب آرش اسفرم نظرتان در مورد سوال ۲۳۶ چیست؟ در ضمن لطف میکنید سوالات دانشگاه آزاد را برایم ایمیل کنید.ممنون میشوم
با تشکر از نظرات دوستان،
در سؤال ۲۳۸ گزینه ۳ نمیتواند صحیح یاشد. زیرا بیشترین شعاع را P دارد نه Cl
در مورد سؤال ۲۳۶ هم فسفرسانس یک خاصیت است و فسفرسان یا فسفرسنت یعنی ماده دارای این خاصیت.
با سلام و خسته نباشید و تشکر از زحمات بسیار فراوان شما
در مورد سوال ۲۵۰ گروه تجربی چرا گزینه ۴ جواب نیست؟ از کجا معلوم که آب به حالت فیزیکی گاز تولید شده است و به حالت مایع نمی باشد؟ در سوال ۲۵۱ تجربی در واکنش سوختن هیدروژن به حالت مایع نوشته شده است.
با سلام و خسته نباشید و تشکر از زحمات بسیار فراوان شما
در سوال ۲۱۰ گروه ریاضی گزینه ۲ هم زیاد درست به نظر نمی رسد زیرا از نگارش گزینه دوم بر می آید که منظور طراح این بوده که اتین به عنوان پلی بین ترکیبات آلی و معدنی می باشد در صورتی که صحیح تر این است که کلسیم کاربید به عنوان پلی بین ترکیبات آلی و معدنی می باشد
نظر شما چیست؟
جناب حبیبی اشکال اینجاست که من گزینه ها را با هم مقایسه میکردم در حالیکه باید عناصر درون هر گزینه را با هم مقایسه کرد. در ضمن ایا میتوان واکنش پذیری بور را با نیتروژن مقایسه کرد؟ در مورد سوال ۲۳۶ هم بنابر این حق با من است و گزینه ۴ غلط است
جناب آقای فکری،
در مورد سوال ۲۳۶ در مقایسه واکنش پذیری دو عنصر نیتروژن و بور همین بس که نیتروژن در طبیعت به صورت آزاد وجود دارد، اما بور نه.
در مورد سوال ۲۳۶ هم تاکید می کنم فسفرسان با فسفرسانس فرق می کند.
————–
در پاسخ به یوزارسیف،
وقتی لفظ سوختن به کار می رود یعنی واکنش شدید با آزاد شدن حرارت زیاد که قطعا بخار آب تولید خواهد شد. مگر این که خلاف آن اعلام شود.
با سلام
در مورد سوال ۲۳۸ اگر از نظر شعاع اتمی بررسی کنیم: گزینه ۱و۳می توانند جواب درست باشند: ولی : در گزینه ۱: بیشترین شعاع اتمی مربوط به بور می باشد. (B=88, N=70, O=66)که سومین عنصر از راست به چپ می باشد.
ولی در گزینه ۳: بیشترین شعاع اتمی مربوط به فسفر می باشد.
(P=110. CL=99, O=88)
پس گزینه ۳ بااین تفاسیر غلط می باشد. این نظر منه وگزینه ۱ درسته
……………………………………….
همکار گرامی آقای فکری چون حجم ارسال فایل زیاده وحدود ۳۲ مگابایت می باشد. با عرض معذرت، بروید از این سایت دانلودشون کنید:
کنکور آزاد ریاضی از سال ۸۳-۹۰:
http://www.konkur.in
سوال ۲۶۳ تجربی پاسخ درست ندارد. اگر غلظت اسید ۰/۴ باشد گزینه ی ۱ و اگر ۰/۱ باشد گزینه ی ۲ خواهد بود ولی با اینداده ها ۰/۸۵ می شود که در گزینه ها وجود ندارد. نظرشما؟؟؟؟
با سلام
سوال ۲۶۳ تجربی ایرادی ندارد،باید از حل معادله درجه ۲ به جواب برسید.
جناب شریفی سوال ۲۶۳ پاسخ درست دارد ولی با حل یک معادله درجه دوم حل میشود که به نظر میرسد سوال خوبی نیست.
جناب اسفرم با تشکر از شما.نظر من این است که واکنش پذیری بین بور و نیتروژن برای دانش اموز دبیرستانی قابل مقایسه نیست.چون واکنش پذیری از روی قاعده اوکتت مشخص میشود که نیتروزن ۳ الکترون میگیرد ولی بور باید ۳ الکترون از دست بدهد.به نظر من این سوال مشکل دارد و باید حذف یا ۲ گزینه صحیح برای ان در نظر گرفته شود
جناب حبیبی عزیز شما اصلا مشخص نمیکنید که سوال ۲۳۶ گزینه ۴ غلط است یا خیر؟من هم خدمت دوستان عرض کردم که فسفر سان با فسفر سانس اختلاف دارد.شما هم مجددا تکرار کردید ولی نفرمودید در این سوال گزینه نادرست کدام است؟
سوال ۲۶۳ با این داده ها عدد ۰/۸۵ برای pH به دست می آید. چون غلظت +H به توان ۲ برابر ۰/۰۲ می شود که جذر آن برابر رادیکال ۲ ضرب در ۰/۱ می شود که با گرفتن لگاریتم نه ۰/۷ بدست می آید و نه ۱ بلکه ۰/۸۵ حاصل می شود.
سوال ۲۳۶ گزینه ۲ درست است. چون فارادی فقط ذره ای را پیشنهاد داد که استونی نام الکترون را انتخاب کرد.
باسلام
در سوالات کنکور تجربی امسال در دفترچه هایی با کد D در سوال ۲۵۶ در گزینه ۲ که جواب سوال بود عبارت (مخلوط دو فازی تشکیل می شود) چاپ نشده بود.
وضعیت این سوال برای این دسته از داوطلبان چه می شود؟
سلام خدمت دوستان عزیز سوال مربوط به فصل ۵ شیمی ۲ که فردریک ولر از گرم کردن کربن با …..؟!
مگه از حاشیه کتاب سوال میتونند تو کنکور بدند.
جناب شریفی اگر غلظت اولیه اسید را ۰٫۲ فرض کنیم بعد از تفکیک میشود ۰٫۲ منهای ام آلفاو غلظت هیدرونیوم و A میشوم ام آلفا.اگر این داده ها را در Ka قرار دهید یک معادله درجه دوم بدست میاید که یک ریشه ان منفی و ریشه دیگر آلفا مثبت بدست میاید.اگر خواستید بیشتر توضیح دهم.
در ضمن اکسیژن هم در طبیعت بصورت o2 یافت میشود مانندN2ایا این باعث میشود فکر کنیم واکنش پذیری اکسیژن کم است؟؟
در مورد سوال ۲۳۶ هم بحث غلط بودن گزینه دوم نیست.بحث این است که گزینه چهارم هم غلط است.
اشکال کار ما اینجاست که جواب این سوالات را با معلومات خودمان میدهیم نه با معلومات یک دانش اموز دبیرستانی
درست. اگه از تفکیک اسید صرف نظر نکنیم . طبق فرمایش شما باید برای دانش آموز دبیرستانی سوال طرح بشه. کنکور ریاضی سوال ۲۳۰ باید از تفکیک اسید صرف نظر کنیم تا گزینه ۲ درست باشه. حالا نباید صرف نظر کنیم تا pH بشه ۱٫ معادلشم حل کردم. مهم دانش آموزه
باسلام : درمورد سوال ۲۶۷ تجربی ، اگربخواهیم سلولی بسازیم جنس الکترود کاتد را چی انتخاب کنیم ؟
دقیقا درست میگویید.به همین دلیل میگم سوال ۲۳۶ یا باید حذف یا دو گزینه بران ان در نظر گرفته شود.چگونه دانش اموز میتواند بین بور و نیتروژن عنصر با واکنش پذیری کمتر را انتخاب کند.طبق نظریه دوست خوبم استاد حبیبی این که بگوییم نیتروژن در طبیعت به حالت آزاد وجود دارد توجیه مناسیب نیست.چون همانگونه که گفتم اکسیژن هم به صورت دو اتمی در طبیعت موجود است.
کاملا موافق شما هستم. بنابراین بهتر است گروه شیمی استان ها در نامه ای این موارد را گزارش کنند تا حق دانش آموزان ضایع نشود.
ممنون از هم فکری شما دوست و همکار محترم
فرزین سلام آقای حبیبی راد که نظرشون نمی گویند!!
نظر شما در مورد گزینه دوم سوال ۲۱۰ گروه ریاضی چیست؟
گزینه ۲ هم زیاد درست به نظر نمی رسد زیرا از نگارش گزینه دوم بر می آید که منظور طراح این بوده که اتین به عنوان پلی بین ترکیبات آلی و معدنی می باشد در صورتی که صحیح تر این است که کلسیم کاربید به عنوان پلی بین ترکیبات آلی و معدنی می باشد شاید منظورش این بوده که واژه ی “راهی” به عنوان پل بوده است
که به نظر من گزینه ۲ و ۴ هر دو نادرست هستند؟
درموردسوال۲۳۰ رشته ریاضی:
در رابطه Ka برای [HA] چه از میزان تفکیک شده صرفنظر کنیم وچه صرفنظر نکنیم ؛ درهر حال مقدارPH «تقریبی» همان ۳ به دست می آید و سوال ،مشکلی ندارد وبا جایگذاری مقادیر داده شده در رابطه «ثابت یونش اسیدها» حل می شود.
درودمابرهمه عزیزانی که در بحث ها شرکت می نمایند. پـــــــــــــــــیروزباشید.
در مورد سوال ۲۳۶ تا اندازه ای حق با آقای فکری می باشد ولی از آنجایی که باید بهترین جواب انتخاب شود به نظر می آید که گزینه ۲ پاسخ مناسبتری است زیرا در پیشنهاد الکترون به نام تمام فیزیکدانان ثبت شده نه به نام آقای فارادی تنها
بسیار خوشحالم که توسط این انجمن میتوانم با همکاران عزیز به بحث و گفتگو بپردازیم.در مورد سوال۲۳۶ هم من هنوز فکر میکنم هم گزینه ۴ و هم گزینه ۱ نادرست است.دقت کنید.مواد فلورسنت و فسفرسان طول موج معینی از نور را جذب کرده و به جای آن تابشی با طول موج بالاتر را منتشر میکنند.جمله درست این است:مواد فلورسنت و فسفرسنت طول موج معینی از نور را جذب …….یا مواد با خاصیت فلوئورسان و فسفر سان طول موج معینی از نور را جذب ….
ببخشید در کامنت قبلی منظورم هم گزینه ۲ و هم گزینه ۴ نادرست است
با سلام و تشکر از دوستان و همکاران گرامی،
من هم نظر خودم را در برخی موارد مطرح شده مینویسم:
۲۱۰ ریاضی: در کتاب از کلسیم کاربید به عنوان پلی میان ترکیبات آلی و معدنی نام برده شده اما به نظر من بحث در مورد این که پل، اتین است یا کلسیم کاربید خیلی جالب نیست (هر دو روی پل هستند!)
۲۳۸ تجربی: من هم موافقم که مقایسه واکنش پذیری B و N خیلی صحیح نیست. اما به هر حال چون بقیه گزینهها غلط هستند با حذف آنها تنها گزینه ۱ باقی میماند.
۲۶۳ تجربی: در سوال ۲۳۰ ریاضی چون Ka خیلی کم است از تفکیک اسید میتوان در مخرج کسر رابطه تعادل صرف نظر کرد. اما در ۲۶۳ تجربی چون Ka کم نیست خیر و باید با تشکیل یک معادله درجه ۲ به جواب رسید.
۲۳۶ تجربی: گزینه ۴ صحیح است و مشکلی ندارد. نمی دانم اشکال دوستان روی این گزینه چیست؟
دوستی که گفته بودند بخشی از سوال چاپ نشده بوده، باید به سایت سازمان سنجش مراجعه و اطلاع دهند.
از حاشیه کتاب هم در کنکور سؤال میآید اما از بیشتر بدانید خیر.
جناب حبیبی عزیز این جمله درست است؟؟مواد فلورسنت و فسفرسان طول موج معینی از نور را جذب کرده و به جای آن تابشی با طول موج بالاتر را منتشر میکنند
مواد فلورسنت و فسفر سان؟؟؟؟؟یا باید بگوید مواد فلورسنت و فسفر سنت یا باید بگوید مواد با خاصیت فلورسان و فسفرسان.وقتی باید به جمله کتاب انچنان توجه کرد که فارادی جزئی از فیزیکدانان که پیشنهاد داده اند نبوده چگونه به تفاوت این دو کلمه توجه نکنیم.من فکر کنم گفتن این جمله که گزینه ۴ درست است توجیهی برای اشتباه نبودن این سوال است.
جناب آقای فکری با تشکر از شما، لطفا توجه کنید که:
فلورسان = فلورسنت = ماده دارای خاصیت فلورسانس
فسفرسان = فسفرسنت = ماده دارای خاصیت فسفرسانس
سلام…ممنون از به روز بودن سایت خوبتون….
جا داره از استاد خوبم اقای کامبیز فراهانی تشکر کنم بابت زحمت هایی که برایم کشیدند.
اما من کر میکنم سوال۲۳۰ ریاضی گزینه۳میشه…
.دبیر کنکور شیمی هستم در صورت لازم میتوانم پاسخ تشریحی کنکور۹۱ هر دو رشته را ارسال کنم در سایت به اسم اینجانب قرار دهید
ضمنا در سایت زیر هم قرار دادیم
konkur.in
با تشکر
۰۹۱۴۹۱۲۱۰۳۰
آقای مشمولی با تشکر از شما، لطفا فایل مربوطه را ایمیل کنید.
جناب حبیبی من فکر میکردم فلورسان و فلورسانس به یک معنا هستند.متشکرم
ممنون از سایت خوبتون دستتوندرد نکنه
با سلام
نظر همکاران گرامی در خصوص سئوال۲۲۲ ریاضی چیه؟
HF که حل شونده ی غیر فرار ندارد!!!!
ایمیل تون را برام بفرستین
mashmuli.mohammad@gmail.com
با سلام خدمت آقای حبیبی راد مجموعه سوالات دسته بندی شده کنکور دانشگاه آزاد به همراه پاسخهای تشریحی دسته بندی شده خدمتتان ایمیل نمودم با تشکر
سلام دبیر شیمی اگه امکان داره سوالات دسته بندی شده وپاسخ های تشریحی دانشگاه ازاد را برام ایمیل کنید با تشکر hamidyazdani30@yahoo.com
با سلام خدمت آقای یزدانی احتراما چنانچه مجموعه سوالات دسته بندی شده کنکور آزاد به همراه پاسخهای تشریحی تا یکی دو روز آینده در سایت قرارنگرفت خدمتتان ایمیل میکنم با تشکر
با سلام خدمت آقای حبیبی راد بنده مجموعه سوالات دسته بندی شده شیمی در آزمونهای مرحله دوم دوره ۱۴ تا ۲۱ المپیادهای ملی به همراه کلید خدمتتان ایمیل نمودم با تشکر
سلام دوستان
آیا شما در سر کلاس برای سوال ۲۶۳ تجربی مانند این نمونه ای که در کنکور آمده
معادله درجه دو حل کرده اید ؟ آیا این سوال فراتر از اهداف آموزشی کتاب نیست !!!
ممنون خیلی مفیده
بابا دمتون گرم
خیر دنیا و آخرت نصیب هر کی بشه ک گره از کار کسی وا می کنه
ممنووووووووووووووون
جرا نفت رویای کیمیاکران یعنی تبدیل مس به طلا را به واقعیت تبدیل کرد؟
حاجی میگوی پاسخ تشریحی بزار مردم پرنده اسکل نیستند بخشید
ممنون از شما
سلام من دانش اموز رشته تجربی هستم میشه خواهش کنم پاسخ سوالات شیمی ریاضی۹۳رو بعد از اینکه منتشر شد برام ایمیل کنین منظورم شب قبل از کنکور تجربی میخواستم اونارو هم بخونم شاید تکرار شد مرسی
تشکّر***
نوشتن یادداشت