آرشیو دسته مقالات



به حول و قوه الهی ، و با حضور گرم و پرشور همکاران گرامی ، نخستین کنفرانس تجربیات خلاقانه آموزشی معلمان شیمی شمال کشور ، در روز جمعه اول اردیبهشت ۱۳۹۶ ، در کانون شهید باهنر آموزش و پرورش شهرستان نوشهر برگزار شد .

poster ended

ادامه مطلب »

ماهنامه فناوری نانو – شماره ۲۲۷ – شهریور ۱۳۹۵

 

filereader.php

ماهنامه فناوری نانو – شهریور ۱۳۹۵

ماهنامه فناوری نانو – شماره ۲۲۶- مرداد ۱۳۹۵

با عرض سلام خدمت دوستان

همانطور که می دانید علوم در حوزه نانو تکنولوژی روز به روز در حال گسترش است و از آنجایی که کشور ما هم سهم عمده ایی در این پیشرفت ها در سال های اخیر داشته است تصمیم گرفتیم که من بعد ماهنامه های فناوری نانو را در سایت شیمی یزد قرار دهیم تا اینکه هم آگاهی علمی در این زمینه را افزایش دهیم و هم اینکه سطح علاقه دانش آموزان را در رشته شیمی مخصوصا نانو شیمی را افزایش دهیم. ان شاالله در این زمینه شاهد پیشرفت های روز افزون فرزندانمان باشیم.        مهیار صحابی

filereader.php

 

ماهنامه فناوری نانو – مرداد ۱۳۹۵

نقدی بر کتاب شیمی سال دوم دبیرستان [نویسنده: مهدی عاصمی]

در این مطلب، می توانید جزوه ای را پیرامون ایرادها واشکالات علمی موجود در کتاب شیمی ۲ که توسط همکار عزیزمان از شهر قم، جناب آقای مهدی عاصمی تهیه شده است را مطالعه نمایید:

 

از آن جا که قرار است کتاب های شیمی طی سال های آینده تغییر پیدا کنند بر آن شدم تا برخی از ایراداتی که در کتاب های موجود بوده را به صورت یک نقد و تحلیل در معرض نظر همکاران عزیز در سراسر کشور بگذارم.
امیدوارم این نقد بتواند در راستای بهبود و افزایش کیفیت کتاب های بعدی موثر باشد. اگرچه سعی نکردم که در این جا راجع به محتوای مطالب درسی نظر دهم ولیکن در آینده در مقاله ای جداگانه به آن خواهم پرداخت. همچنین نقد بر کتاب سوم نیز آماده بوده و در آینده ای نزدیک ارائه خواهد شد. در مورد کتاب پیش دانشگاهی نیز به دلیل تغییرات زیادی که به وجود آمده با تامل بیشتری رفتار می کنیم.
در پایان باید بگویم که این نکات بر اساس علم کم اینجانب بیان شده و ممکن است قابل نقدی دیگر باشد اگرچه برای بیان آن ها منابع بسیاری دیده ام.

مهدی عاصمی- کارشناس ارشد شیمی و دبیر شیمی استان قم

ادامه مطلب »

برای دریافت مقاله  روی لینک زیر کلیک کنید.

موضوع مقاله :

شناسایی مفاهیم پیچیده در تدریس شیمی دبیرستان  و ارائه ی طرح درس مناسب برای آموزش آن

ویژگی های پذیرفته شده ی این جدول:
۱-    گروه ۳ شامل ۳۲ عنصراست.
۲-    لانتانیدها شامل ۱۵ عنصر از عدد اتمی ۵۷ تا ۷۱ هستند. (هماهنگ با جدول جدید آیوپاک)
۳-    آکتینیدها شامل ۱۵ عنصر از عدد اتمی ۸۹ تا ۱۰۳ هستند. (هماهنگ با جدول جدید آیوپاک)

 

per-table۴-    عنصر لانتانیوم  جزو عنصرهای دسته d است(واسطه خارجی)زیرا دقیقا ازروش افبا پیروی نمی کند.
ادامه مطلب »

مرغوبیت هندوانه تامسون و تعداد تخمه های آن!

چگونه می توان بدون کمک رادرفورد مدل اتمی تامسون را رد کرد؟ اگر مدل اتمی تامسون (هندوانه ای) درست بود؛ چه رفتارهایی برای اتم قابل پیش بینی بود؟

اگر مدل اتمی تامسون درست بود:
ادامه مطلب »

در طول ۲۵ سال تدریس شیمی گاهی به سوالات تفکر برانگیز برخورد کرده ام و مدت‌ها برای دست‌یابی به جواب آن‌ها وقت گذاشته ام. مانند:

  1. دالتون چگونه حدود ۲۰۰ سال پیش مطمئن بود که «مواد از ذرات ریزی به نام اتم ساخته شده اند»؟
  2. چرا با نوری با طول موج معین نمی توان  اجسام کوچک (کوچکتر از نصف طول موج آن نور) را دید؟
  3. چرا نفوذ آلفا کمتر از بتا است؟ (با وجود این که جرم آلفا حدود ۷۰۰۰ برابر جرم بتا است.)
  4. چرا نفوذ آلفا کمتر از پروتون است؟
  5. چرا الکترون در اتم نمی تواند هر مقدار انرژی را بگیرد؟
  6. چگونه می توان از حل یک معادله به یک سری اعداد رسید؟ (مشابه کار شرودینگر)
  7. چگونه یک الکترون می تواند به شکل های گوناگون درفضای اطراف هسته قرار داشته باشد؟
  8. پروتون چگونه کشف شد؟
  9. چگونه می توان پی برد که یک پرتو از جنس نوترون است یا گاما؟
  10.  محاسبه ی زاویه ی ۱۰۹˚۲۸′ در مولکول های چهاروجهی.
  11.  با کدام واکنش هسته ای جرم کاهش می یابد؟ شکافت، همجوشی یا هر دو؟

ادامه مطلب »

دانلود مقالات ارائه شده در هفتمین کنفرانس آموزش شیمی ایران

در زیر، مجموعه مقالات ارائه شده در هفتمین کنفرانس کنفرانس آموزش شیمی ایران، که ۲۲ تا ۲۵ شهریور ۹۰ در دانشگاه زنجان برگزار شد را می‌توانید مشاهده و یا دانلود نمایید.

ادامه مطلب »

لیست مقالات پذیرفته شده در هفتمین کنفرانس آموزش شیمی ایران

از سوی کمیته برگزار کننده هفتمین کنفرانس آموزش شیمی ایران که از ۲۲ تا ۲۵ شهریور ۹۰ در زنجان برگزار خواهد شد، مقالات پذیرفته برای سخنرانی و ارائه به صورت پوستر اعلام شد.

اطلاعیه کمیته برگزار کننده کنفرانس:

شرکت کنندگان گرامی،
باتوجه به حجم زیاد مقاله های فرستاده شده به دبیرخانه ی کنفرانس و فراهم نبودن امکان ارایه ی همه ی آن ها به صورت سخنرانی، بیش تر مقاله ها به عنوان پوستر اعلام شده است. پوسترها  هم زمان با ارایه سخنرانی ها در بعد از ظهر روزهای سه شنبه و چهارشنبه در تالار ویژه ای ارایه خواهد شد.
گفتنی است که از دید کمیته ی علمی کنفرانس تفاوت بامعنایی میان پوستر و سخنرانی وجود ندارد و تنها شیوه ی ارایه ی آن ها فرق می کند.
از حدود نود مقاله ی پذیرفته شده به عنوان پوستر، نیمی از آن در بعد از ظهر  سه شنبه ۲۲ شهریور و نیم دیگر در بعد از ظهر چهار شنبه ۲۳ شهریور ارایه خواهد شد. شناسه و زمان بندی دقیق ارایه ی هر پوستر بزودی و از همین وبگاه اعلام می شود.
گفتنی است بر اساس رای گیری از بازدید کنندگان در هر بخش سه پوستر (در مجموع شش پوستر) به عنوان بهترین پوستر ها انتخاب می شود و در مراسم اختتامیه جوایز ارزنده ای به ارایه دهندگان تقدیم خواهد شد.
ارایه دهندگان پوسترها باید در زمان های تعیین شده در کنار پوستر خود و برای تشریح آن برای بازدیدکنندگان و گفت و گوی با آنان حضور داشته باشند.

ادامه مطلب »

ماجراهای کشف اتم (ویرایش جدید)

درمورد ساختار ماده تقریبا همه غول های فکری جهان از دوران باستان تا کنون اظهار نظر کرده‌ اند. این جزوه به طور خلاصه به مهمترین دیدگاه ها در این زمینه در طول تاریخ اشاره کرده، بحث های فصل اول شیمی ۲ را کامل تر نموده و برای دانش آموزان پژوهشگر چالش های فکری مربوط را آشکار می کند.

ادامه مطلب »

مقالات پذیرفته شده در دوره گذشته کنفرانس آموزش شیمی

ششمین کنفرانس آموزش شیمی دی ماه ۸۵ با حضور بیش از ۸۰۰ نفر از دبیران و اساتید دانشگاه در اهواز برگزار شد. در این کنفرانس حدود ۱۵۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه گردید.
برای آشنایی بیشتر دبیران شیمی و آمادگی آن ها برای حضور و ارائه مقاله در هفتمین کنفرانس آموزش شیمی در زنجان، عناوین مقالات پذیرفته شده در دوره گذشته کنفرانس شیمی در اهواز برای ارائه به صورت سخنرانی، پوستر و کارگاه و هم چنین چکیده مقالات پذیرقته شده به عنوان سخنرانی در زیر درج شده اند:

ادامه مطلب »

پربازدیدترین مطالب

آخرین یادداشت‌ها